Links


Deze pagina wil ik gebruiken om een aantal mensen en opleidingen onder de aandacht te brengen. Het is tevens een (verkorte) weergave van de weg die ik gegaan ben, sinds ik in 2000 besloot een nieuw beroep buiten het onderwijs te gaan zoeken. Ruim 25 Jaar ervaring in het onderwijs ligt echter ten grondslag aan het werk wat ik nu doe en staan garant voor een schat aan kennis en ervaring in het werken met kinderen.

De weg naar het doel begint met de eerste stap...
Ik heb het geluk gehad op mijn weg steeds die mensen, opleidingen, boeken... tegen te komen, die mij weer een stap verder hielpen in de richting waar ik heen wilde.

www.polyenergetica.nl
Mijn eerste stap was de 4 jarige HBO opleiding voor polyenergetisch therapeut aan de APT (Academie voor Polyenergetische Therapie) te Amersfoort (2000- 2004).
Polyenergetische therapie is een uitgebreide vorm van psychotherapie, gestoeld op de meest werkzame aspecten uit zowel de klassieke psychotherapie als de moderne vormen, zoals: hypno- en regressietherapie, energiewerk, NLP en verbale en non-verbale communicatie. Deze opleiding heeft voor mij enorm veel betekend in mijn persoonlijke groei en bewustwording en heeft een stevig fundament gelegd om als professioneel therapeut aan het werk te gaan.

www.psychodynamica.nl
Nicole van Leeuwen was destijds docente regressie op de APT. Inmiddels heeft zij haar eigen opleidingsinstituut, de Academie voor Psychodynamica. Bij haar heb ik mij verder geschoold in het therapeutisch werken met kinderen. Op persoonlijk vlak heb ik veel gehad aan de modules Innerlijk Kindwerk en het werken met Familie- en Systeemopstellingen.
Nicole is een vrouw met een grote passie voor haar werk. Van haar enorme vakkennis heb ik ontzettend veel geleerd.

www.wereldvredesvlamcadzand.nl / www.dru-nl.org
De komst van de wereldvredesvlam naar Zeeland (Cadzand) bracht mij in aanraking met de World Peace Flame Foundation. Een organisatie die zich inzet voor wereldvrede. De DRU yoga docentenopleiding wordt verzorgd door mensen van diezelfde organisatie.
Mijn eigen behoefte aan rust en verstilling deed mij besluiten deze opleiding te gaan volgen. (2005 - 2009) Tijdens de opleiding werd het steeds duidelijker dat ik ook aan anderen door wilde geven, wat voor mij zo belangrijk geworden was. DRU yoga geeft mij innerlijke rust, houdt me in balans en geeft me de kracht om mijn doelen waar te maken. Sinds 2009  ben ik gediplomeerd DRU yogadocent en geef ik wekelijks les aan volwassenen.

www.interactie-academie.be
Als lid van de NFG ben ik verplicht jaarlijks nascholing te volgen. Door de jaren heen heb ik vele dagworkshops en korte cursussen gevolgd. Een cursus die eruit sprong was de 4 daagse cursus: Systeemtheoretisch en Consultatief Werken aan de Interactie Academie te Antwerpen (2007). Dit trainingsinstituut biedt een gevarieerd pakket aan coaching, supervisie, cursussen en opleidingen. In hun trainingsprogramma's worden thema's en praktijkvragen behandeld vanuit een systeemtheoretische optiek. Een invalshoek die mijn zicht op het werken met kinderen verbreed heeft.

www.actonvirtues.nl / www.emoveri.nl / www.deugdenproject.nl
Het boek: Hoe haal ik het beste uit mijn kind en mezelf van Annelies Wiersma, bracht mij in aanraking met het Deugdenproject. Het was voor mij het "ontbrekende puzzelstukje" in het werk dat ik op dat moment met kinderen deed.
Over het Deugdenproject was ik direct zo enthousiast dat ik Annelies Wiersma in 2009 naar Zeeland haalde, om de Basiscursus te komen geven.
Aansluitend volgde ik bij Willy Hensen en Petra van Noord de Verdieping, om ook als Deugdenbegeleider te mogen werken. Annelies en Willy zijn Master Begeleider en beiden initiatiefnemers van het Deugdenproject in Nederland. Twee vrouwen die vol enthousiasme en met grote inzet het Deugdenproject in Nederland uitdragen en mij enorm inspireren.

www.outdoorinspiration.nl
Op de inspiratiedag "Natuur werkt" van Judith Zadocks (2009) maakte ik kennis met het coachen in de natuur. Tijdens deze dag mocht ik de eenvoud en kracht van het werken in en met de natuur ervaren. Het leek mij een mooie aanvulling op het werk dat ik met kinderen al deed. Ik wilde graag de mogelijkheid benutten niet alleen in de therapieruimte te werken maar juist ook daar waar veel kinderen in hun element zijn: buiten. Bij Guido Krijger (Outdoor Inspiration) volgde ik daarom de training: "Coachen met de natuur en de kracht van bezieling"(2010).
Guido is een natuurmens in hart en nieren en weet als geen ander een sfeer te creëren waarbinnen hij de natuur als leermeester laat werken. Deze training heeft mij weer heel dicht bij de natuur in mezelf gebracht en doen inzien hoe sterk metaforen uit de natuur kunnen werken. Uit de samenwerking met Guido is de training Natuurkind ontstaan die wij in het schooljaar 2011/2012 samen gegeven hebben.

www.genezendtekenen.nl  
In januari 2012 ben ik gestart met de 2 jarige opleiding tot Specialist Creatieve Communicatie aan de Tekenschool voor Kunst en Communicatie te Zutphen. (diploma december 2013) Tekenen is de oereigen taal van kinderen waaruit veel informatie gehaald kan worden. Een kind vertelt via de tekening zijn verhaal en verwerkt al tekenend wat er gebeurd is in zijn leven. Veel kinderen vinden het moeilijk om te praten over hun gevoel en emoties. Ik zocht naar een andere ingang om hier mee om te gaan. In het tekenen heb ik deze ingang gevonden. Met veel plezier ben ik thans zelf aan het tekenen gegaan en leer ik nu hoe ik kindertekeningen kan 'lezen' en hoe ik kinderen kan begeleiden vanuit de verkregen informatie. Een nieuwe uitdaging en een mooie aanvulling om in te zetten bij het therapeutisch werken met kinderen.

www.yoga-opleiding.com 
Al vele jaren geef ik DRU yogales. Ik zocht naar een verdieping vanuit een andere invalshoek en vond die bij yoga-opleiding Amitabha van Maartje van Hooft. Zij is schrijfster van het boek Yoga en Aplomb. Bij haar leerde ik de basis van Aplomb yoga, een door Maartje ontwikkelde methode om te komen tot stabiliteit, ontspanning en gebalanceerde uitlijning. Vanuit deze innerlijke balans worden de wezenlijke aspecten van yoga toegankelijk en voelbaar gemaakt. De methodiek helpt stabiliteit op te bouwen en van daaruit te ontspannen: Aplomb bouwt diepe stabiliteit op, ankert je energie-systeem en laat je thuiskomen in jezelf. In januari 2015 heb ik de basis module Aplomb-yoga afgerond en pas deze oefenstof nu in mijn yogalessen toe. 

www.elinesnel.com
Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop? De ontwikkeling van aandacht of opmerkzaamheid is een achtergebleven gebied in het onderwijs. Omdat ik steeds meer kinderen in de praktijk tegen kwam die last hebben van een vol hoofd, zich moeilijk kunnen concentreren of last hebben van overprikkeling zocht ik naar een middel om kinderen hierbij te helpen. Deze handvatten vond ik in de AMT-basisopleiding tot mindfulness kindertrainer 4 t/m 14 jaar aan de Academie voor Mindful Teaching. Deze academie leidt op om volgens de internationaal gebruikte methode Eline Snel (ook bekend als ‘Aandacht werkt!’) trainingen te geven in mindfulness aan kinderen van 5 t/m 14 jaar op school, instelling of eigen praktijk. Mijn diploma AMT kindertrainer haalde ik in januari 2016. Sindsdien geef ik deze training aan leerlingen in het basisonderwijs op verschillende scholen op Walcheren.

                                         

 Reiziger, er is geen weg. De weg maak jezelf door te gaan. Stap voor stap...
(Antonio Machado)

Dit alles bracht me waar ik nu sta. Heeft mij gevormd tot de mens die ik nu ben.
Ik werk vanuit mijn hart en ben met liefde en aandacht aanwezig bij de mensen die ik op mijn weg tegenkom. Mijn persoonlijke bezieling en de deugden vormen daarbij een belangrijke steun in de rug.

Genoemde personen, opleidingen en organisaties hebben voor mij iets betekend.
Daar ben ik hen dankbaar voor. Mogelijk kunnen zij jou dat bieden waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Wees zo vrij hen dan te benaderen.


Namaste Webdesign