Yoga


Mijn yoga lessen worden per 1 september overgenomen door Heleen de Hulster. Zelfde locatie, zelfde tijdstip.

Meer info bij Heleen.  www.yogaheleen.nl

Ieder mens heeft een bepaalde hoeveelheid stress nodig om actief en in leven te kunnen blijven. Verandert belasting echter in overbelasting wanneer er niet genoeg tijd is om te ontspannen en uit te rusten dan reageert het lichaam vaak allereerst met fysieke klachten. Wordt er niets gedaan om de spanning af te bouwen dan kunnen hier ook problemen op mentaal, sociaal en/of emotioneel gebied bij komen. Yoga beoefenen is een waardevolle manier om stress af te bouwen en bewust te leren ontspannen. Zowel voor kinderen als voor volwassen.

Als gediplomeerd DRU yoga docent geef ik yogalessen aan volwassenen. Voor kinderen maak ik gebruik van yoga oefeningen binnen de individuele therapie.

DRU yoga voor volwassenen

Wat is DRU yoga?

Dru Yoga is een vorm van yoga die bestaat uit zachte vloeiende bewegingen en bewegingsreeksen, gecombineerd met krachtige houdingen. Deze werkwijze is zeer doeltreffend om spanning en vermoeidheid los laten waardoor energie weer vrijer stroomt. Door regelmatig yoga te beoefenen zul je je vitaler, energieker en vrolijker voelen.

Wat betekent Dru?

Dru komt van "Druva" dat in het Sanskriet betekent: `het stille punt'. Druva is ook een andere naam voor de Poolster, de enige ster aan de hemel die stilstaat en waar de andere sterren omheen bewegen. Wij hebben zelf ook zo'n stil punt in ons ... en hoe meer we in contact komen met dat punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

                       
                              Yogazaal St. Laurens: praktijkcentrum "Het Gemeentehuis"

Voor wie is DRU yoga bestemd?

De lessen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud. Je hoeft niet super fit te zijn. Als er fysieke klachten zijn worden aanpassingen aangeboden om de houdingen toch te kunnen maken.

Hoe is een les opgebouwd?

De les start met het losmaken en opwarmen van de spieren. Daarna besteden we aandacht aan houdingen en vloeiende bewegingsreeksen om geblokkeerde energie weer vrij te laten stromen. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling en ademhalingstechnieken. De les wordt afgesloten met een diepe ontspanning. De les wordt begeleid door muziek.

Hoe, waar en wanneer worden de lessen gegeven?

Ik geef DRU yogalessen in St. Laurens.

Verspreidt over het jaar worden lesblokken van steeds 10  lessen gegeven.
Je schrijft je in per blok.
Voor exacte tijden waarop de lessen starten en de locatie: zie Agenda.

Kinderyoga

Waarom kinderyoga?

De maatschappij vraagt en verwacht al op vroege leeftijd veel van kinderen. Ze krijgen veel prikkels en indrukken te verwerken van buitenaf en worden voortdurend gestimuleerd om te presteren. Kinderyoga geeft kinderen de gelegenheid om de dagelijkse drukte even los te laten, plezier te beleven en te ontspannen. Het geeft kinderen kracht en balans en is waardevol voor het verbeteren van lichaamshouding, het zelfvertrouwen, de concentratie en het zelfbewustzijn.
Door yoga te beoefenen worden kinderen zich bewust van hun lichaam en van hun reacties op de dagelijkse druk waar ze mee te maken hebben. Yoga helpt om gevoelens te herkennen en er mee om te gaan, door ze te ervaren en te uiten.

 


Namaste Webdesign